Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fermentstart Literes

3.810 Ft (3.000 Ft + ÁFA)
Menny.:liter
Szerezhető hűségpontok: 39
Elérhetőség: Előrendelhető
Nem értékelt

Szállítással és fizetéssel kapcsolatos tájékoztatóIgazolt kertépítőink webáruházunkban kedvezményesen vásárolhatnak!
3.810 Ft (3.000 Ft + ÁFA)
Menny.:liter

Leírás és Paraméterek

FermentStart tarlóbontó, komposztgyorsító, szagtalanító mikrobiológiai készítmény
Kukorica, napraforgó, búza szármaradványainak lebontására
Szarvasmarhatrágya, csirketrágya, sertés hígtrágya, szennyvíziszap komposztálására
Kerti-, házi komposztálás, komposzt készítése gyorsan, házilag
Emésztőgödör karbantartása, tisztítása, szagtalanítása
Istálló szagtalanítása

FermentStart vegyszermentes mikrobiológiai készítmény. Az egymás hatását erősítő, gondosan összeválogatott és adaptált probiotikus mikroorganizmusok keveréke. Alkalmazható szagtalanításra, ólak kezelésére, komposztálásra, tarlóbontásra valamint itatókba adagolva állatok számára. FermentStart hozzájárul a természetes biológiai környezet megóvásához, és az állatok egészségének megőrzéséhez.
Termékinformáció:

Tarlóbontás, talajjavítás

A FermentStart egy egyedülálló mikrobiológiai készítmény, amely alkalmas a szántóföldi növénytermesztéseben megmaradt tarló, és szármaradványok biológiai bontására. A cellulózban gazdag növényi szármaradványok, a FermentStart alkalmazása mellett a talajbaktériumok segítségével, rövid idő alatt humuszban gazdag tápanyaggá válik, segítve a talajélet működését illetve a tápanyaghasznosulást, és a műtrágya jobb felszívódását. Tartós alkalmazása lazítja a talaj szerkezetét, ezzel segítve a talaj művelhetőségét.Használati utasítás, alkalmazási dózisok
Valamennyi szántóföldi és kertészeti kultúrában 1-2 l/ha mennyiségben, 3-500 liter klórmentes (kútvíz, eső víz, állott víz stb.) vízzel felhígítani, és a talajra, szármaradványokra kipermetezve azonnal a talajba dolgozni.


Szarvasmarhatrágya, csirketrágya, sertés hígtrágya, szennyvíziszap komposztálására
A modern állattartó telepek számára ahol, gondoskodnak a szerves trágya kezeléséről (szarvasmarhatrágya, csirketrágya, sertés hígtrágya) ideális választás a FermentStart alkalmazása, mivel gyorsítja a komposztálás idejét, szagtalanít és csökkenti a szervestrágya térfogatát. A FermentStart szennyvíziszap komposztálásra is megbízható segédanyag. Végeredményként humuszban gazdag szerves trágya keletkezik, ami akár megfelelő utókezelés mellett műtrágya szóró berendezéssel kijuttatható. Házi és kiskerti alkalmazása, a használati útmutató betartása mellett, szintén nagyszerű házi biotrágya állítható elő.
Állattartó telepek, szennyvíztelepek számára, a készítmény pontos használatáról alkalmazási technológiájáról, cégünk ingyenes tanácsadást biztosít, mivel az eltérő körülmények más technikai feltételeket igényelnek.


Komposztálás házilag

Kertekben keletkező zöldhulladékok, komposztálás után alkalmasak tápanyagutánpótlásra. Kerti komposztálás a FermentStart készítménnyel, megoldást talál a zöld hulladékok szakszerű környezetbarát kezelésére. Tavaszi, nyári, és Őszi időszakban érdemes használni a FermentStart készítményt. Teljesen környezetbarát állatra, emberre nem veszélyes. Használata egyszerű megfelelő hígítás után, csak a komposztálandó zöld hulladékra kell locsolni, és minden egyes újabb rétegnél megismételni a kezelést.
Használati utasítás, alkalmazási dózisok

Helyezze a komposzttálandó zöldhulladékot (nyesedék, levágott fű, falevél, konyhai zöld hulladék stb.) a komposzt ládába (komposzt láda készítése házilag is elkészíthető!) vagy különítsen el egy területet erre a célra. Mérjen ki 1dl FermentStart készítmény és hígítsa fel 10 liter klór mentes vízzel (kútvíz, eső víz, állott víz, stb.) és locsolja be a zöldhulladékot. Minden egyes újabb réteg elhelyezésénél ismételje meg a fenti lépést. Tipp! Ha szárazabb melegebb időszak van érdemes a komposztot meglocsolni, hogy a kívánt nedvességtartalom megmaradjon. Eredményül: 2-3 hónap alatt virágai, zöldségei stb. számára természetes szerves trágyát, biotrágyát tud előállítani.Emésztőgödör karbantartása, tisztítása, szagtalanítása


A FermentStart sokoldalúságat bizonyítja a fenti alkalmazások mellett, emésztőgödör karbantartása, tisztítása, szagtalanítása is gazdaságosan alkalmazható. Emésztő gödör tabletta, a FermentStart használata mellet elhanyagolható, és a biológiai lebontás gyorsan szagmentesen biztosítható. Teljesen környezetbarát, állatra, emberre nem veszélyes. Használata egyszerű megfelelő hígítás után csak az emésztőgödörbe kell juttatni.

Használati utasítás, alkalmazási dózisok
A készítményt használat előtt minden esetben klór mentes vízzel fel kell hígítani (kútvíz, eső víz, állott víz stb). Ajánlás: 1dl készítményt 10 liter klór mentes vízzel felhígítani és az emésztő gödörbe juttatni vagy közvetlen a lakás csővezetékein keresztül célszerű használni. 1 dl FermentStart, közel 1000 liter keletkező szennyvízre elegendő.


Figyelmeztetés:
A hígításhoz használt eszközök (tartály, keverő) tiszta legyen, mert a vegyszerek (növényvédelmi szerek) maradványai jelentősen csökkentik a készítmény hatását.


A hígításhoz használt klóros hálózati víz esetében arra ügyelni kell, hogy a szükséges mennyiségű vizet egy nappal felhasználás előtt legalább szobahőmérsékleten pihentessük, mivel ki kell alakulnia a levegőben lévő szén-dioxid és víz között lévő egyensúlynak, a klórnak el kell illannia.


A készítményt a vízzel való hígítás után 72 órán belül fel kell használni.


A készítmény kijuttatása felhős időben vagy esti órákban történjen, mert a mikrobák hamar elveszítik életképességüket közvetlen fényhatás, magas hőmérséklet következtében.

Legtöbbet vásárolt szolgáltatás/termék

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!