Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi dekorációs trendek

Karácsonyi dekorációs trendek

A december közeledtével biztosan Téged is elkapott már a karácsonyi őrület… biztosíthatunk, hogy nem vagy vele egyedül! Ha szétnézel az utcán, a boltokban, mindenhonnan az ünnepi hangulat köszön vissza, ezért nem meglepő, ha Te is megfertőződtél! Kezdd el lassacskán becsempészni a meghitt miliőt az otthonodba! Melyik stílus áll legközelebb a szívedhez? A természetes, a fehér-ezüst kombó? Vagy talán a klasszikus, esetleg a tarka színkavalkád? Nézzük meg közösen, mik is jellemzik ezeket a trendeket!

A természetes és rusztikus irány

Kezdjük is azzal a listát, ami a legközelebb áll az ünnep ékkövéhez: a fenyőfához. A fenyőillat a karácsony egyik kötelező része, ami a műfenyők kedvelőinek illatosítók, illóolajak segítségével pótolható. A természet otthonunkba való beköltöztetése mesésen varázslatos élményt nyújt, legfőképp ebben az időszakban. Válassz élő, vagy élő hatású dekorációkat, részesítsd előnyben a fából készült szépségeket, téli növényeket és gyümölcsöket. A műanyag, csillogó girlandokat helyettesítheted fenyőágakkal, amik pompásan mutatnak a lépcsőkorlátokon, egyéb elemeken. Az ajtódíszt és az adventi koszorút is készítheted növényekből, díszként borókát, tobozokat és bogyókat használva. A többi, apróbb csinosítgatás terén sem kell kompromisszumot kötnöd, van rájuk természetes opció is! Kaphatóak fa poháralátétek, étkészletek, amik tovább emelik a rusztikus vonalat.

A karácsonyfát díszítheted agyagból és fából készült díszecskékkel, madzagból csinos masnik is cicomázhatják.

Fehér-ezüst

A fehér-ezüst színvilág méltán népszerű: a havas tájat szimbolizálja. Te is a havazás szerelmese vagy? Csak szerezz be fehér karácsonyfa díszeket, kiegészítőket és máris egy elegáns, mégis otthonos eredményt fogsz kapni. Ha fehér színű puha szőnyeg a fa alatt, a bolyhos pléd a kanapén tovább fokozzák a hatást! Hiszen nincs is igazi karácsony hó nélkül! Hó-rajongóként ne bízd az időjárásra a dolgot, rendezd be a saját havas birodalmad!

Klasszikus

A klasszikus, piros-zöld-arany triót senkinek sem kell bemutatnunk, az örök kedvenc. Lehetetlen mellé nyúlni vele! Legtöbbünk gyerekkora biztosan a jellegzetes karácsonyfadíszek és dekorációk szellemében telt, még a Mikulás is majdnem majdnem passzol a képbe, ha a fehér szakállát nem vesszük számításba.  

Ezek az ünnepi alapszínek különösen jól passzolnak egymáshoz: meleg és otthonos érzetet keltenek. Befektetés szempontjából sem utolsó: időtlenségüknek köszönhetően, akár egész életedben végig kísérhetnek!

Színpompás, giccses stílus

A karácsony az az időszak, amikor nincs olyan, hogy valami túl sok! Itt bátran játszhatsz a színekkel: kék, lila, rózsaszín, fukszia, minden jöhet!

Régóta bejöttek a divatba a szivárvány minden árnyalatában kapható boák és égősorok… miért ne lehetne az egész dekorációd ilyen színpompás?  A merészségeddel vidámságot is hozol az otthonodba a szeretetteljes légkörön kívül.

Megtetszett valamelyik stílus, de nincs meg hozzá a megfelelő dísz vagy karácsonyi kiegészítő? Nézz szét webshopunkban, ahol sok-sok termék vár!