Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ősszel is a szabadban

Ősszel is a szabadban

Nem csak a nyár a tökéletes alkalom a kinti tevékenységekhez! Az őszi természet színpompás lombjaival csábít ki bennünket, a gyerekek zsebében gyűlnek a gesztenyék, makkok, diók, és a sokféle színes falevél.

Az egyre hűvösödő időben jól eshet bent barkácsolni, játszani, közösen mesét hallgatni, de kint remekül szórakozva, mégis hasznosan elüthetjük az időt. A kert és az udvar csodás lehetőségeket kínál a közös időtöltésre!

Az őszi betakarítás

Az ősz legfinomabb dolgai, mint a gesztenye, a dió, az alma és a körte, szó szerint, csak egy karnyújtásnyira vannak tőlünk. A gyerekek pompásan szórakozhatnak a gyümölcsszedés és a gyűjtögetés közben!

ősszel a kertben

Egy-egy vödörrel, akár vicces kesztyűvel még tovább tudjuk fokozni az élvezetet! A fára mászás vagy az avarban térdepelés minden gyereket megmosolyogtat! A szedett termésekből később közös süteménysütés is kerekedhet!

A színes falevelek

A gyönyörű, színes falevelek mesés látványt nyújtanak, talán ezért is van olyan sok rajongója ennek az évszaknak! Az egész udvar, a járdák sárga, barna és piros színben pompáznak! Lehet őket odakint gyűjteni, seperni, vagy csak ugrálni beléjük, a móka garantált! A gondosan összegyűjtött zsákmányból később lehet alkotni is, ha kreatívabb a társaság!

A rovarok tanulmányozása

A rovarok nagyon érdekes teremtmények, a legtöbb csöppség oda is van értük. Az ősz az egyik legideálisabb időszak a megfigyelésükre: egy nagyítóval közlekedve sok-sok apró csodát fedezhetnek fel! Ők is készülnek a zord télre, ezért tevékenyebbek és nyüzsgőbbek, ami a tanulmányozásra tökéletes lehetőséget ad.

Sárkányeregetés

A sárkányeregetés igazi klasszikus elfoglaltság! Ősszel a szeles időben érdemes elővenni a sárkányt, amit a család minden tagja biztosan támogatni fog.

Öntözés

Hiába van vége a kánikulának, a növényeknek ugyanúgy szükségük van vízre. A gyerekek is besegíthetnek a munkálatokba: kisebb locsolókanákkal élvezettel fogják öntözni a növényeket.

Fűnyírás

Szerencsére, ebben az időszakban még a fű is nő, akár a falevelek alatt is. Az összes kisfiú megőrül a fűnyírókért! Egy műanyag gyerek fűnyíró jó alternatíva minden leendő kertészfiú számára.

őszi munka gyerek

Kertészet

Sok olyan virág, termény van, amit be kell gyűjteni a fagyos időszak előtt. Adjunk a gyermekek kezébe számukra készült ásót, gereblyét, vödröket, és indulhat is a munka! Biztosan értékelni fogják, hogy ők is aktívan részt vehetnek benne! Kaphatóak gyerekeknek készült kerti kötények, amikbe szakszerűen el is helyezhetik a munkaeszközeiket. Sőt, derékra csatolható szerszámos övtáska is elérhető számukra!

Készíthetünk számukra saját kiskertet is, ami gondozása az ő feladatuk lesz!

A kis felfedezőknek fontosak a számukra készített eszközök használata. Ezekkel az apróságokkal felszerelkezve tudják beleélni magukat az adott szerepekbe és azonosulni velük, amivel a felelősségtudatuk is fejlődik.

Látogasson el webshopunkba, ahol mindent megtalál a közös őszi szórakozáshoz is!